21 Ocak 2009 Çarşamba

GELENEKSEL TANDIR GECESİ




Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Tandır Gecesi bu yıl da YIL-KOM ve değerli hocalarımız dekan yardımcısı Yar.Doç.Dr. Hakan Ergül ve dekanımız Prof Dr. Nejdet Atabek tarafından organize edildi. Fakülte öğrencileri, öğretim üyeleri ve eski mezunların birbirleriyle sıcak bir ortamda kaynaşması ve hep birlikte eğlenilmesi amacıyla yapılan Tandır Gecesi fakültemizin kültürünün oluşturulmasına ve yaşatılmasına büyük katkı sağlayan bir etkinliktir.


Organizyon sürecine ilk olarak bütçe ile ilgili çalışmalar yapılarak başlandı. Maliyet açısından belirlenen giderler ortalama olarak hesaplandı. Yapılan bütçe doğrultusunda etkinliğe katılım ücreti mümkün olan en düşük fiyat olarak belirlendi. Daha sonra etkinliğin tarihi belirlendi ve buna göre bir hareket planı yapıldı. Etkinlik içeriğinin daha önce belli olduğu için organizasyon ekibi bu konularda bir çalışma yapma durumunda kalmamıştır. Fakat etkinlik geleneksel olarak her yıl farklı bir afiş ve birtakım simgelerle gerçekleştirildiği için ilk olarak bu konu üzerinde çalışılmaya başlandı. Gecenin eğlenceye yönelik olması düşünülerek bu yönde fikirler geliştirildi. Geliştirilen fikirler üzerinden ortak bir karara varıldıktan sonra afiş tasarımı bu fikir doğrultusunda tasarlandı. Ayrıca etkinliğe katılacaklara verilecek davetiyenin de tasarlanan afişle aynı olması düşünüldü. Hemen sonrasında afiş ve davetiyelerin basılması mümkün olan en kısa sürede bastırılmasına ve gecede konuklara verilmesi kararlaştırılan şapka ve gözlüklerin temin edilmesine gidildi.


Etkinliğin mekanı her yıl olduğu gibi üniversite yemekhanesini olarak belirlendi. Catering noktasında ise yemekhaneyi işleten şirketle anlaşıldı. Etkinliğin adından da anlaşılacağı üzere yemek olarak konuklara Tandır yemeği sunuldu. Salonun dekor işleri için bir organizasyon şirketiyle anlaşıldı. Şirketten dekor konusunda alternatifler alındı ve arasından seçim yapıldı. Ayrıca salon girişi kısmı için birtakım istekler (kırmızı halı,çiçekler vs.) iletildi. fakat etkinlik öncesi ve sırasında bu isteklerin önemli birçoğu yerine getirilmedi. Etkinliğin tek eksik yönü anlaşılan organizasyon şirketinin yetersizliğinden kaynaklanan dekor uygulamaları oldu. Fakat bu eksiklik konukların fark edeceği ya da rahatsızlık duyacağı sonuçlara yol açmadı


Bu aşamaların yanı sıra etkinlikte sahneye çıkacak müzik grupların belirlenmesi ve bağlantıya geçilmesi çalışmalarına başlandı. Grupları belirlerken konukların ortak beğenileri dikkate alınarak hareket edildi. Ayrıca maliyet de grupları belirleme de gözönünde bulunduruldu. Bunlara uygun olarak iki müzik grubuyla anlaşıldı. Devamında canlı müzik için gereken teknik ekipmanın temini için de bu alanda uzman bir şirketle anlaşıldı. Sahnenin ve ses sistemlerinin kurulumu bu şirket tarafından yapıldı.


Tüm bunlar yapılırken satış süreci hızla devam ediyordu. Bunun için fakülteye bir stand açıldı ve burda biletler satmaya başlandı. Aslında en önemli şey etkinliğe katılacak kişi sayısının ne kadar olduğudur. Etkinliğin büyüklüğü sayıya bağlıdır. Bu sayıyı önceden tahmin edebilirseniz ona göre hareket edersiniz. Etkinliğin bütçesi de ona göre ayarlanır ve gerektiği durumlarda sponsor çalışmalarına gidilir. Fakat tam olarak bir sayı tahmin edemezdik. Daha önceki yıllarda yapılan tandır gecelerinin katılımcı sayılarına bakarak ortalama bir sayı belirlendi. Etkinlik için yürütülen çalışmalar ortalama sayıya göre yürütüldü. Fakat belirlenen fiyat, satış stratejileri, yapılan konsept çalışmaları ve standlarla gerçekleştirdiğimiz satış başarısıyla tahmin ettiğimiz sayının çok üstünde bir sayıya ulaşıldı. Bu doğrultuda tekrardan catering ve dekor için anlaşılan şirketlere sayı verdik ve bu sayıya göre hareket etmelerini istendi. Masa düzenlerini tekrar gözden geçirildi ve düzenlendi. Konuklarının herbirini memnun edebilmek için elimizden gelen herşeyi yapmaya çalıştık.


Sonuç olarak yaklaşık 25 yıldır yapılan bu etkinlikte bu yıl genel olarak ikinci en yüksek katılım sayısına, öğrenci katılımında ise bugüne kadar ulaşılan en yüksek sayıya ulaşarak etkinliği gerçekleştirdik. Etkinlik esnasında konukları memnun edebilmek için en ince ayrıntıya kadar ilgilenerek insanların eğlenmelerini sağladık. Nihayet unutulmaz, bol eğlenceli bir Tandır Gecesi etkinliğini gerçekleştirmiş olduk.


2 yorum:

  1. Sevgili arkadaşım Burak sana yorum yapabileceğim bir sayfan olması ve bizim geleneksel tandır gecemizi bu sayfanda bizimle paylaşman ne büyük incelik.
    Anlaşılan etkinlik yönetimi genel konu başlığı altında değerlendirdiğin tandır gecesi uzun yılların vermiş olduğu tecrübe ile başarılı bir biçimde yürütülmekte. Bu gecenin daha uzun yıllar organize edilebilmesi dileğiyle...

    YanıtlaSil
  2. seneye inşallah :))
    Eren Caner

    YanıtlaSil